İçeriğe geç

Teslim Alınmayan Kargo Ne Olur Yurtiçi

Yurtiçi Kargo teslim alınmazsa ne olur?

Alıcıya ulaşamadığımız durumlarda kargonuz; teslimat şubesine ulaştığı tarihten itibaren 3 gün şubemizde bekletilir. Alıcı tarafından başvuru yapılmadığı takdirde kargo 3 gün sonra göndericiye iade edilir.

Teslim alınmayan kargolara ne olur?

Kargo şirketi belirli bir süre teslim edilmeyen kargoyu depolar. Kargo sahibi kargoyu belirli bir süre içerisinde teslim almazsa kargo şirketi kargoyu iade edebilir veya imha edebilir. Teslim alınmayan kargo genellikle 3 ila 15 gün depolanır.

Teslim alınmayan kargolar nereye gider?

Şubeye ulaşmayan gönderiler, gönderici numarası belirtilerek 3 iş günü içerisinde ilgili şubeye iade edilir.

Kargo teslim alınmazsa para iadesi olur mu?

Bunu yapma zorunluluğu yoktur ve müşteri isterse siparişi satın almaktan vazgeçebilir. Bu, tüketicinin ürünü teslim almaması durumunda kargo masraflarını ödemek zorunda olmadığı anlamına gelir. Ürünü iade etmek isterseniz, iade kargo ücretini ödemek zorunda değilsiniz.

Gelen kargoyu almamak suç mu?

Konuyla ilgili açıklama yapan Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, “Böyle bir durumda kargoyu teslim almamak, sorumlu kişinin herhangi bir sorumluluğu veya yükümlülüğünü doğurmaz.” dedi. Kargoyu teslim almadığınız takdirde “Bu cezayı alacaksınız” gibi mesajlara itibar etmeyin. Kargo teslim alınmadığı takdirde göndericiye iade edilir.

Kargo tekrar dağıtıma çıkar mı?

Teslimat süreci hakkında sık sorulan sorular: Kargo şirketleri yoğun programları nedeniyle teslimat gününde paketi teslim edemeyebilir. Bu durumda paket bir sonraki iş gününde yeniden gönderilir.

Eğer kargoyu almazsam ne olur?

Kargo şubesinde bekleme: Yükler genellikle sizin için belirtilen şubede belirli bir süre (örneğin 3-5 iş günü) bekletilir. Bu süre zarfında ilgili kargo şubesine gidip siparişinizi teslim alabilirsiniz.

İade ürünün kargo ücretini kim öder?

Mesafeli sözleşmelerde cayma hakkının kullanılması halinde, ilgili mevzuatın yürürlüğe girdiği tarih olan 1999 tarihine kadar satıcı iade kargo bedelini ödemekle yükümlü olup tüketicilerin iade kargo bedeli ödemesi kesinlikle söz konusu değildir.

Kargom evde yokken gelirse ne olur?

Kargo görevlileri sizi adresinizde bulamazlarsa, bir ihbar bırakacaklardır. Kargonuzun bulunduğu şubenin telefon numarası ve adres bilgisi gazetede bulunabilir. Kargonuz 3 iş günü bekletilecektir. 3 iş günü içinde şubenizle iletişime geçmeli ve kargoyu şubeden almalısınız.

Teslim alınmayan kargo kaç gün şubede bekler?

Alıcıya ulaşamadığımız durumlarda kargonuz; teslimat şubesine ulaştığı tarihten itibaren 3 gün şubemizde bekletilir. Alıcı tarafından başvuru yapılmadığı takdirde kargo 3 gün sonra göndericiye iade edilir.

Yurtiçi Kargo Evden İade Nasıl Yapılır?

Gönderinizin adresinizden alınmasını istiyorsanız Yurtiçi Kargo’nun 444 99 99 numaralı çağrı merkezini saat 11:00’a kadar arayabilir veya talebinizi saat 12:00’a kadar iletebilirsiniz.

Yurtiçi Kargo kaça kadar iade alıyor?

Yurtiçi Kargo, e-ticaret kullanıcıları için kargo iade sürecini kolaylaştıran bir uygulamayı daha hayata geçirdi. Artık kullanıcılar kargolarını haftanın her günü, 7/24 YK Plus Kargo Dolaplarına iade edebilecek.

Teslim alınmayan ürünün iadesi olur mu?

Ürün, öngörülemeyen sebeplerden dolayı zamanında teslim edilemezse: Alıcı, ödemeyi kredi kartı ile yapmış ise ve sonra iptal ederse, bu iptalden itibaren 14 gün içinde ürün bedeli bankaya iade edilir, ancak bankanın alıcının hesabına 2-3 hafta içerisinde aktarması mümkündür.

Teslim alınmayan kargo ne olur aras?

Kişinin kimlik bilgileri doğrulandıktan sonra kargo imza karşılığında teslim edilecektir. 3 gün içerisinde alıcıya veya alıcının teslimatını talep ettiği yetkili kişiye teslim edilmeyen kargolar tarafınıza iade edilecektir.

Kargo adreste bulamazsa ne olur?

Kargo şirketleri teslimat adresinde kimseye ulaşamadığında kapıya not bırakır veya mesaj gönderir. Bu pusulada size teslimat yapan kargo şubesinin adresi ve telefon numarası yer alır. Nottaki bilgilere göre kargo şubenizle iletişime geçebilir ve teslimat hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Kargo evde bulamazsa ne olur?

Görevlimiz alıcının adresinde kimseyi bulamazsa, bir “Kargo Bildirim Notu” bırakacak ve gönderiyi şubeye iade edecektir. Bu durumda, gönderinin alıcı veya onun atadığı bir kişi tarafından 3 gün içinde ilgili şubeden alınması gerekmektedir.

Alınmayan kargo için icra takibi olur mu?

İstanbul’daki bazı hukuk bürolarından arayanlar, uzun süredir tebligat gelmediği için icra takibi başlatıldığını, 100 ile 200 TL arasında bir ödeme yapılması halinde dava sürecinin durdurulacağını söylüyor.

Kargoyu kontrol etme hakkı var mı?

Taşıyıcılar, taşıdıkları yükün alıcıya teslimi sırasında alıcının yükü muayene amacıyla açma talebine uymak zorundadır.

Gönderici müşterimizden teslim alınmıştır ne demek?

Alıcının herhangi bir bildirimde bulunmadan şubeden gelip alacağını bildiği kargodur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir